Het lijdt geen twijfel dat de keuken een van de belangrijkste kamers in huis is. Hier bereiden we maaltijden voor, komen we samen met vrienden en familie en ontvangen we gasten. En de backsplash is een van de belangrijkste elementen in de keuken, want daardoor ziet de ruimte er compleet en samenhangend uit.

Er zijn eindeloos veel opties als het gaat om het kiezen van de juiste tegel voor uw backsplash. Maar met zoveel opties kan het moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen. Om u te helpen uw opties te beperken, hebben we een lijst samengesteld van de vijf beste decoratieve tegels voor uw keukenachterwand.

1. Subway-tegel

Subway tegel is een van de meest populaire keuzes voor keuken backsplashes. Het is klassiek, tijdloos, en komt in een verscheidenheid van kleuren en maten. Plus, het is gemakkelijk te installeren en schoon te maken.

2. Glazen tegel

Glazen tegel is een mooie, moderne optie voor keuken backsplashes. Het komt in een verscheidenheid van kleuren en kan worden gebruikt om een uniek, one-of-a-kind ontwerp te creëren. Glazen tegels zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

3. Mozaïektegel

Mozaïek tegel is een andere populaire keuze voor keuken backsplashes. Het is beschikbaar in een verscheidenheid van kleuren, vormen, en grootte, en kan worden gebruikt om een verscheidenheid van verschillende ontwerpen te creëren. Mozaïektegel is ook gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

4. Stenen tegel

Stone tegel is een luxe, high-end optie voor keuken backsplashes. Het is beschikbaar in een verscheidenheid van kleuren en stijlen, en kan een vleugje elegantie toevoegen aan elke keuken. Stenen tegels zijn ook gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

5. Visgraat wandtegels 

Keukenwanden worden steeds vaker betegeld met visgraattegels. Er zijn verschillende toepassingen voor visgraattegels in de keuken. Visgraattegels worden hier vaak aangebracht op de achterwand van de keuken, vaak achter de spoelbak. De stijl van een keuken kan compleet worden gemaakt met visgraattegels!

Hexagon tegels keuken

Hexagon tegels op de muur of vloer in de keuken worden ook steeds populairder deze dagen om deze ruimte zijn eigen unieke ontwerp te bieden. Het grillige gevoel waar zeshoekige tegels bekend om staan is dankzij het gebruik ervan ook in de keuken aanwezig. Een keuken met zeshoekige tegels kan worden aangepast aan iemands persoonlijke smaak dankzij de verscheidenheid aan beschikbare kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de achterwand achter de werkbladen wanneer u beslist waar u deze tegels in de keuken plaatst. De dynamische uitstraling waar zeshoekige tegels bekend om staan wordt ook aan uw keuken toegevoegd met hexagon betegelde keukenwanden.