De kans is aanwezig dat je nog nooit over de kantoorvloer hebt nagedacht. Je bent ooit in dit pand getrokken met je medewerkers en je hebt de vloer zo gelaten. Natuurlijk heb je de muren geschilderd of zelfs behangen, je hebt hier en daar wat planten neergezet om de sfeer te verhogen en je hebt het kantoor precies zo ingericht als voor jouw bedrijf handig is. Maar nu, nu iedereen weer terugkomt naar kantoor, zie je ineens dat die kantoorvloer met tapijttegels eigenlijk te lelijk voor woorden is. Tapijttegels zijn een prima oplossing, maar écht handig en lekker fris zijn ze niet. Je kunt bij bedrijfsvloeren beter kiezen voor een gladde vloer. Een kantoorvloer moet natuurlijk gemakkelijk te onderhouden zijn.

Hou de kantoorvloer in een goede conditie

De kantoorvloer is een vloer die veel wordt belopen, waar bureaustoelen op rollen en waar, soms, eens een kop koffie over valt. Het is dus wel belangrijk om de vloer in een goede conditie te kunnen houden. De kantoorvloer heeft immers heel wat te verduren. Het is dan fijn om de vloer goed te kunnen schoonmaken. Het gemakkelijkst is het als je de vloer niet alleen goed kunt stofzuigen, maar ook als je deze goed kunt dweilen. Door te kiezen voor een gladde kantoorvloer maak je het jezelf en de schoonmakers een stuk gemakkelijker.

Een vloer doet wat met de sfeer

Een vloer heeft een enorm oppervlak. Het is, in feite, het grootste onderdeel van het interieur. En daarom kan een vloer de sfeer maken of breken. Kies je voor een vloer in een warme kleur? Dan zal dat direct de sfeer bepalen. Kies je voor een strakke, witte vloer? Dan geeft dat direct een heel andere sfeer. Het is dus maar net welke sfeer jij op je kantoor wilt creëren. Moet het één en al zakelijkheid uitstralen of mag het kantoor ook vriendelijk ogen en een warme indruk wekken?

Hou het rustig

Een kantoor is een best chaotische omgeving. Je hebt te maken met bureaus, stoelen, spullen als computers en benodigdheden op bureaus, kasten en natuurlijk prullenbakken. Kijk je een willekeurig kantoor in, dan zie je een (georganiseerde) chaos. De medewerkers weten precies wat er moet gebeuren en zij weten precies wat waar te vinden is. Door het kantoor niet te druk aan te kleden, bijvoorbeeld door niet al te felle kleuren op de muren te gebruiken, voorkom je dat het kantoor chaotisch lijkt. De kantoorvloer draagt daar ook zeker aan bij.