Ben jij druk bezig met een verbouwing en nog op zoek naar inspiratie voor de inrichting van je huis? Dan is deze blogpost misschien wel iets voor jou! We gaan het vooral hebben over de materialen MDF en gemelamineerd spaanplaat en over de toepassing hiervan in je interieur. Ken jij deze mooie materialen al?

Wat is MDF precies?

Laten we beginnen met het uitleggen wat een MDF interieur eigenlijk precies is? MDF bestaat uit houtvezels en kunsthars die onder een zeer hoge druk tot één plaat zijn geperst. Je kunt het materiaal op verschillende manieren toepassen en het valt eenvoudig te bewerken. MDF wordt voor van alles gebruikt. Denk aan inbouwkasten, scheidingswanden, meubels en keukenblokken. Maar er zijn nog veel meer opties! De platen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen die elk weer nét andere eigenschappen hebben. Zo heb je voor een scheidingswand bijvoorbeeld een andere soort plaat nodig dan bij een keukenblok.

Verschillende soorten MDF

Laten we dieper ingaan op de verschillende soorten MDF. Allereerst heb je MDF platen in allerlei kleuren. Heel leuk om mee te spelen in je interieur dus! De platen bevatten geen verflaag zoals sommige mensen nogal eens denken. Tijdens het productieproces wordt er een natuurlijke kleurstof toegevoegd waardoor de platen dóór en dóór gekleurd zijn. Daarnaast heb je MDF dat al is afgewerkt met een lak dragende folie, dit scheelt enorm veel tijd in de afwerking. Gebruik jij het materiaal graag op vochtige plekken? Dan kun je het beste voor extra vochtwerend MDF gaan. Dit komt bijvoorbeeld van pas in de keuken of badkamer. Daarnaast heb je nog MDF dat je extra gemakkelijk kunt buigen en MDF dat brandwerend is.

Kom jij er niet helemaal uit?

Hoeveel platen er nodig zijn voor je project, hangt af van je persoonlijke situatie. Het is daarom slim om van tevoren een offerte aan te vragen zodat je weet welke kosten je kunt verwachten. Het voordeel van MDF is dat het relatief goedkoop is en wel van een goede kwaliteit is gemaakt. Hierdoor maken veel mensen ook gebruik van dit materiaal wanneer ze bijvoorbeeld besluiten hun huis te verbouwen. Het materiaal is sterk en duurzaam en zorgt gelijk voor een mooie afwerking, waar je het ook voor gebruikt! De platen zijn in allerlei maten verkrijgbaar en kunnen altijd nog gemakkelijk in een andere maat worden gezaagd wanneer je een andere afmeting wenst. Ben jij benieuwd wat je nog meer met dit materiaal kunt doen en welke opties er mogelijk zijn in je eigen woning? Vraag dan eens advies aan de experts en kom tot mooie, unieke stukken voor je huis!