Voel jij je helemaal thuis in je woonkamer, of zou je graag nog wat meer sfeer naar binnen willen brengen? Maar, laat me raden; je hebt geen idee waar te beginnen. Gelukkig zijn wij er! De sfeer van je woonkamer en/of de rest van je huisje veranderen of bijstellen kan overweldigend voelen, maar het is een goed instinct. Je woning is de plek waar je je veilig en comfortabel moet voelen. Misschien komt er al wel een stuk meer sfeer met wat frake hout in je woonkamer, of een hout sierlijst om dat prachtige portret van je familie of vrienden. Laten we snel kijken!

 

Even denken 

 

Zoals met alles is het belangrijk om eerst even na te denken. Doe het ruimte voor ruimte, en stel jezelf twee vragen: waar gebruik ik deze ruimte voor, en wat voor sfeer wil ik dat er hangt (ook in het verlengde van de functie die je van die space verlangt). Laten we beginnen met je woonkamer: gebruik je die ruimte vooral voor thuiswerk, voor ontspanning, of voor het ontvangen van anderen? Welke functies moeten er allemaal in de ruimte beschikbaar zijn? Als een ruimte veel gebruikt wordt voor ontspanning, is een boekenkast en/of een goede TV-opstelling wellicht wenselijk. Hetzelfde geldt voor een goede dinertafel. Zodra je de functie weer van de ruimte(s) die je wil aanpakken, kan je gaan kijken naar de sfeer die je wil. 

 

Super sfeervol

 

Je weet wat je van de ruimtes wil én je weet wat je mist… dan is het nu tijd voor het leuke deel; je mag helemaal losgaan met wat jij wil! Wil je een huiselijke, gezellige sfeer? Probeer dan eens wat frake hout te introduceren in een ruimte, of schilder een accentmuur in een opvallende, warme kleur. Als je juist wil gaan voor een moderne, kalme sfeer, wellicht ook om wat concentratie in een ruimte te verwerken, is het juist goed om langzaam meubelstukken en decoratieve elementen zoals een hout sierlijst, te verscherpen naar chique, neutrale kleuren en ontwerpen. Door kleine (of soms grotere) aanpassingen te proberen en te zien wat werkt, kom je vanzelf bij de sfeervolle ruimte die perfect bij jou past. 

 

De sfeer in je huis veranderen kan gewoon, en het kan vandaag! Of je nu wil gaan verven of alleen je bankkussentjes durft te vervangen; ergens beginnen is altijd goed. Veel plezier met je huis make-over!