Heb jij al langer plannen om te verhuizen? Dat is tegenwoordig een enorme uitdaging in Nederland. Het verkopen van je eigen huis zal geen probleem zijn, de uitdaging zit hem in het vinden van een geschikt huis. Het aanbod op de huizenmarkt is ontzettend krap. Het is voor veel gezinnen een probleem wat lastig op te lossen is. Toch zijn er misschien wat tips die je kunnen helpen in de overspannen huizenmarkt van nu. Deze blog bespreekt wat een krappe huizenmarkt precies is, wat de gevolgen zijn en hoe je toch aan een huis kunt komen. 

Wat betekent een krappe huizenmarkt?

Bij een krappe huizenmarkt hebben mensen moeite met het kopen van het op tijd vinden van een geschikt huis. Dat komt doordat bij een krappe woningmarkt de vraag naar woningen veel groter is dan het aanbod ervan. Meer mensen zijn dan ook op zoek naar een nieuwe leuke woning, terwijl minder mensen dit bieden. Het gevolg van een krappe huizenmarkt is dat de prijzen worden opgedreven. Door de grote hoeveelheid vraag kunnen mensen die een huis te koop aanbieden meer geld voor hun woning vragen. Dit maakt het lastig voor mensen met een lager budget om een geschikte woning te vinden. 

Home Matching

Bij de meeste mensen die op zoek zijn naar een woning duurt de zoektocht ontzettend lang.  Dit gold ook voor de initiatiefnemer van Home Matching, Herman van Losenoord. Ook hij was een gefrustreerde huizenzoeker. Hij vond dat het toch echt anders moest kunnen, en dat was dan ook het begin van Home Matching. Ben je geïnteresseerd in huizen zoeken die niet op funda staan? Dan is Home Matching perfect voor jou. Via deze organisatie kunnen mensen hun woning zichtbaar maken. Dit betekent dat de woning nog niet te koop staat, maar dat je wel met de gedachte speelt en dit alvast wilt delen met huizenzoekers. Kortom, huizen binnenkort in de verkoop vind je bij Home Matching. 

Woningstatussen bij Home Matching

Je vraagt je vast af hoe het ‘zichtbaar’ maken van je woning er in de praktijk uitziet bij Home Matching. Er zijn verschillende woningstatussen waaronder je je huis online kunt zetten; niet te koop, bij juiste condities, binnenkort te koop, te koop en verkocht. Bij de eerstgenoemde laat je je huis zien om erachter te komen hoe je woning in de markt ligt. Tegelijkertijd weten huizenzoekers wel dat je huis niet te koop staat, maar een leuk aanbod doen staat uiteraard altijd vrij. Bij juiste condities gaat het om mensen die geen haast hebben bij het verkopen van hun huis, maar hier wel voor open staan. Binnenkort te koop geeft aan dat je in de nabije toekomst wikt verhuizen en alvast benieuwd bent naar wie er interesse zou hebben in de woning. Verder is het natuurlijk duidelijk wat de status is bij te koop en verkocht. Bekijk de website en kom erachter hoe jij er als huisaanbieder of huiszoeker van kan profiteren.