Het zal je niet ontgaan zijn dat een zogeheten gallery wall ontzettend trendy is. Heb jij thuis een lege, kale muur waar je wat leuks mee wilt doen? Dan is zo’n kunstwand vol posters en foto’s natuurlijk een leuk idee. Maar hoe zorg je ervoor dat die gallery wall in balans is en waar begin je? In deze blogpost vind je veel inspiratie, zodat jij direct aan de slag kunt met het creëren van jouw eigen gallery wall.

Maak een compositie

Het eerste wat je moet doen is een mooie compositie maken. Het beste is om een mooie mix aan zowel grote als kleine lijsten te kiezen, zo houdt je het geheel levendig. Laat minstens 5 cm tussen alle lijsten en varieer ook daarin, zodat sommigen (vooral de grote lijsten) wat verder van elkaar afhangen dan anderen. Overigens: hoe groter (breder) de muur, hoe meer ruimte je tussen de lijsten moet laten. Anders is het niet mooi in verhouding.

Wat je kunt doen om de compositie te bepalen is papieren vellen uitknippen in het formaat van alle lijsten, en deze op de muur plakken. Zo kun je spelen met de diverse formaten en net zo lang schuiven tot je tevreden bent.

Het kiezen van de juiste beelden

Is je compositie klaar? Dan is het tijd om in elke lijst een mooie poster of foto te stoppen. Houd daarvoor bij voorkeur een kleurenschema aan. Je kunt voor enkel zwart-wit beelden kiezen, maar ook voor kleuren die mooi bij elkaar staan. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie aan warme tinten als baksteenrood, geel en beige. Houd je van Scandinavische interieurs? Dan doen koel blauw, grijstinten en een klein, rood accent het goed. Ook lila zien we dit jaar overigens veel in de woonbladen, zeker in combinatie met bruintinten.

Koop of print je posters

Veel mensen spenderen een vermogen door online allerlei mooie posters te bestellen. Het is echter veel slimmer om een online beeldbank te bezoeken en daar gratis beelden te downloaden. Er zijn ontzettend veel foto’s die je rechtenvrij mag downloaden en zelf uitprinten, wat je enorm veel geld bespaart. Je moet er wel een goede printer voor hebben, inclusief professionele inkt. Denk daarbij aan een epson 603 cartridge voor Epson printers, en de professionele cartridges hp voor HP printers. Gebruik liever niet de goedkope huismerk cartridges, want deze geven nooit zo’n mooi resultaat.

Met deze tips maak je gemakkelijk en goedkoop je eigen gallery wall, waardoor jouw interieur zo uit een van de hippe woonbladen lijkt te komen. Iets voor jou?