Het kan helaas wel eens voorkomen dat je thuis komt na een dag gewerkt te hebben en de huissleutels niet meer in je zak voelt. Dat is erg vervelend, want je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer naar binnen om uit te rusten. Om weer toegang tot je woning te krijgen is het soms noodzakelijk om een slotenmaker in te schakelen. Er zijn dan wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je weten waar je allemaal rekening mee moet houden? Dan is het aan te raden om dit handige artikel eens te lezen. 

 

 

Je zult de sloten moeten vervangen

Wanneer je een slotenmaker gaat inschakelen voor het forceren van de sloten, dan is het onwijs belangrijk dat je de deursloten moet gaan vervangen. Dat heeft ermee te maken dat door het forceren van de sloten, de sloten niet meer te gebruiken zijn. Vaak kan een slotenmaker ter plekke de sloten ook vervangen, maar je moet er wel rekening mee houden dat dit soms aan de prijzige kant kan zijn. Het inschakelen van een slotenmaker is immers erg duur. 

 

 

Malafide slotenmakers

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden als je een slotenmaker wilt gaan inschakelen, is dat er ook malafide slotenmakers actief zijn. Dit zijn slotenmakers die soms meer dan duizend euro vragen voor het forceren van een slot. De reden waarom deze slotenmakers toch wel eens ingeschakeld worden, is dat veel mensen in paniek zijn en graag hun woning willen betreden. Ze nemen dus contact op zonder het over de prijs te hebben. Als je een slotenmaker gaat inschakelen is het altijd verstandig om het over de prijs te hebben. Zo weet je namelijk zeker wat het ongeveer gaat kosten. 

 

 

Een ID-bewijs kan soms nodig zijn

Wanneer je een slotenmaker gaat inschakelen voor het forceren van een knopcilinderslot is het belangrijk om er rekening mee te houden dat een ID-bewijs soms nodig kan zijn. Een slotenmaker heeft namelijk een vergunning en daar is een slotenmaker erg zuinig op. Een slotenmaker kan deze vergunning eenvoudig verliezen als de slotenmaker iemand zomaar toegang tot een woning verschaft. Mocht je geen ID-bewijs bij de hand hebben, dan is het soms wel mogelijk om op een andere manier te bewijzen dat je de rechtmatige eigenaar bent. Houd er wel rekening mee dat sommige slotenmakers het verplicht stellen om een ID-kaart te hebben en geen genoegen nemen met ander soort bewijs.