Als je op het punt staat om voor de eerste keer een woning aan te schaffen, is de kans ook erg groot dat je een hypotheek zal moeten aanvragen. Dat heeft ermee te maken dat een woning in Nederland enkele honderdduizenden euro’s kost. Mocht je maar enkele duizenden euro’s per maand verdienen, dan moet je dus erg lang werken voordat je een woning kan kopen. Omdat dit de eerste keer wordt dat je een hypotheek wilt gaan aanvragen, is er een kans aanwezig dat je niet precies weet hoe je dit moet doen. Gelukkig kom je er meer over te weten in dit handige artikel!

 

Het vinden van een woning

Voordat je begint met het aanvragen van een hypotheek, is het belangrijk om eerst een woning gevonden te hebben die je wilt gaan kopen. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat een kredietverstrekker je geen geld wilt lenen als je geen woning gevonden hebt. Helaas kan het vinden van een woning die prachtig is en binnen het budget valt erg lastig zijn. Dat heeft ermee te maken dat er een groot tekort is aan woningen in Nederland. Er worden te weinig woningen gebouwd en ook worden de bestaande woningen verkocht door investeerders. 

 

Weet wat je kan lenen

Nu je een woning gevonden hebt, is het nog steeds niet de bedoeling dat je een lening gaat aanvragen bij een kredietverstrekker. De volgende stap die je moet zetten, is het achterhalen van welk bedrag je maximaal kan lenen. Hoeveel kan ik lenen kan je achterhalen door contact op te nemen met een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur gaat dan hypotheekrente 20 jaar vast berekenen. Houd er wel rekening mee dat het bedrag je kan tegenvallen, maar het is dan ook belangrijk om niet het bedrag te gaan lenen. Hierdoor kun je in de financiële problemen komen en dat is niet de bedoeling. 

 

Een lening aanvragen doe je zo

Wanneer je een woning gevonden hebt en ook weet wat je kunt lenen, is het tijd om eens contact op te nemen met een kredietverstrekker. Je kunt dan een afspraak inplannen en een hypotheek gaan aanvragen. Mocht je niet weten hoe je dit het beste kunt doen, dan kun je altijd contact opnemen met een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kan je ondersteunen bij dit proces. Je moet er wel rekening mee houden dat de kosten van een hypotheekadviseur niet gratis zijn en je dit dus ook moet betalen.