Ben jij van plan om een nieuwe vloer in jouw woning te plaatsen? Dan is het natuurlijk van belang dat je zorgt voor een prachtige vloer. Niet alleen de uitstraling van de vloer is belangrijk, maar natuurlijk ook de eigenschappen. Je wilt namelijk een sterke vloer hebben met een lange levensduur. Er zijn anno 2023 ontzettend veel vloeren waar je uit kunt kiezen. Iedere vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen en dat kan het heel erg lastig maken. Vooral als je nog nooit eerder een vloer hebt gekocht is dit heel erg moeilijk. Tegenwoordig zijn er veel huishoudens die kiezen voor een epoxyvloer en dat is niet zonder reden. Epoxy is namelijk een vrij nieuw materiaal en het is gemaakt uit 2 verschillende componenten. In andere landen wordt epoxy ook gebruikt voor kunst en wordt het epoxy resin genoemd. Wil jij weten wat de voordelen zijn van een epoxy gietvloer? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen

Je kunt een epoxy gietvloer gebruiken in jouw woning, maar natuurlijk ook in de garage. Epoxyvloeren zijn namelijk goed bestand tegen een groot aantal chemicaliën en zuren. Dit maakt de epoxyvloer zeer geschikt en het heeft ook een hele lange levensduur. De vloeren zijn ook nog eens decoratief en kunnen geleverd worden in diverse kleuren. Het grootste voordeel is dat de epoxyvloeren gemakkelijk te onderhouden zijn. Ze zijn namelijk onderhoudsarm en eisen bijna geen onderhoud. Dit komt doordat de epoxyvloeren naadloos geplaatst worden, hierdoor kan er geen vuil opstapelen in de naden. De vloer behoudt op deze manier zijn optimale conditie en heeft bijna geen onderhoud nodig. Daarnaast is het een stevige vloer en kan de vloer ook veel gewicht dragen. Je kunt de epoxyvloer daarom ook heel goed gebruiken in een groot magazijn.

Epoxyvloer laten plaatsen

Het plaatsen van een epoxyvloer kan soms heel erg lastig zijn. Er zijn namelijk verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet namelijk eerst de 2 componenten met elkaar mengen, maar dit moet je wel doen met de juiste verhouding. Wij raden dus altijd aan om een specialist in te schakelen. Een specialist weet als geen ander waar je rekening mee moet houden en hoe je de epoxyvloer het beste kunt plaatsen. Vraag daarom offertes aan bij verschillende specialisten, zodat je rekening kunt houden met jouw begroting en andere kosten.